Близки и приятели на загиналия моторист Димитър Димитров се събират, за

...
Близки и приятели на загиналия моторист Димитър Димитров се събират, за
Коментари Харесай

АПИ очаква преработен проект за кръгово на разклона за кв. Зора в Стара Загора

Близки и другари на починалия моторист Димитър Димитров се събират, с цел да го изпратят в последния му път, а вечерта излизат още веднъж на митинг в 19 часа, осведоми БНР.

Снощи жители и представители на мотоклубове, затвориха за малко кръстовището до старозагорския квартал " Зора ", където във вторник почина 39-годишния мъж. С едноминутно безмълвие те уважиха жертвата на случая и настояха да узнаят дали тестът на алкохол на лидера на автомобила, в който се е блъснал е взета незабавно след злополуката или е изчакано съзнателно да мине известно време. Хората настояха още веднъж пътя да бъде обезопасен, а придвижването да бъде проведено с кръгово кръстовище. 

Вчера сутринта, кметът на Стара Загора Живко Тодоров  Живко Тодоров Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 година в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „ Ромен съобщи, че концепция за безвредно кръгово придвижване има още от 2019 година, само че пътния сектор е стопанисван от Агенция „ Пътна инфраструктура “, откъдето към момента не са съгласували плана. 

В отговор до БНР от АПИ обясниха проблема: 

" От 2019 година досега Агенция „ Пътна инфраструктура “ не е вземала решение за създаване на кръгово кръстовище на републикански път II-66 и улица „ Хрищян Войвода “ в град Стара Загора.

На 29 юли 2019 година общинското сдружение „ Индустриална зона “ АД е предоставило за разглеждане в Областно пътно ръководство Стара Загора направения от „ Индустриална зона “ АД механически план за „ Изграждане на кръстовище с кръгово придвижване на път II-66, км 57+900 и ул. „ Хрищян челник “, гр. Стара Загора. “ На 30 юли 2019 година постъпилата планова документи е прегледана от техническа комисия на ОПУ-Стара Загора. Подписан е протокол в 4 точки, в който е изложено мнението на специалистите по направената от „ Индустриална зона “ АД планова разработка.

Бележките, изложени в протокола са, че препоръчаната и оразмерена нова пътна структура би трябвало да се съгласува от сдружението с „ Института по пътища и мостове “; да се обясни типа и плануванаъа двустранна ограничаваща система за пътища, защото има противоречие сред текстовата и графичната част на проекта; да се посочи типът на началните детайли на ограничаваща система за пътища, както и връзката на новата със съществуващите мантинели; плануванаъа ограничаваща система за пътища да се отрази на чертежите с изтъкване на тип и дължина.

На 30 юли 2019 година протоколът е изпратен от ОПУ-Стара Загора на „ Индустриална зона “ АД и досега в пътното ръководство не е постъпвала за разглеждане модифицирана, допълнена или с отстранени бележки разработка на техническия план. Т. е. все още няма нито импортиран, нито координиран план за създаване на кръгово кръстовище на републикански път II-66, км 57+900 и ул. „ Хрищян челник “ в гр. Стара Загора.

Настоящото триклонно кръстовище на второкласния път не е сектор с централизация на пътни произшествия. По данни на Министерство на вътрешните работи злополуката сред мотоциклет и лек автомобил от 27 юни е заради неспазване на разпоредбите за придвижване, каране с по-висока скорост от позволената в обитаемото място – до 50 км/ч., и неразрешени маневри. "

От пресцентъра на АПИ допълват, че утре /30 юни/ в Стара Загора ще бъде заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ивайло Стайков. Заедно с представители на АПИ и ВиК сдружението ще бъдат разисквани нерешени досега въпроси, свързани с ремонта на правата и подмяната на водопроводната мрежа в обитаемоте места по трасето на третокласния път III-5504 Мъдрец - Искрица - Медникарово – Обручище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР